Genel

iPhone Rehber Düzenleme

iPhone rehber düzenleme işlemi, oldukça kolay bir şekilde yapılmakta olan bir işlemdir. iPhone içerisinde bulunmakta olan uygulamalara girerek telefonunuzda yer almakta olan kişileri düzenleyebilirsiniz. Rehber düzenleme işlemi kolay bir şekilde yapılabilmesi nedeni ile pek çok kişi tarafından hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

iPhone üzerinden yapılmakta olan rehber silme ya da toplu kişi silme gibi işlemler de rehber düzenleme işlemi gibi hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu nedenle yapılması gerekli olan rehber silme ve benzeri işlemleri kısa süre içerisinde halledebilirsiniz. Peki iPhone’da rehber düzenleme işlemi nasıl yapılır? iPhone’da rehber silme işlemi nasıl yapılır?

iPhone Rehber Düzenleme Nasıl Yapılır?

iPhone rehber düzenleme işleminin yapabilmek için öncelikle telefon içerisinde bulunmakta olan kişiler uygulamasına girmeniz gerekir. Kişiler uygulaması sayesinde kişilerinize yeni bir fotoğraf atayabilir, etiketi değiştirebilir ya da yaş günü ekleme işlemi yapabilirsiniz. Kişiler uygulamasına dokunduktan sonra düzenle tuşuna tıklayın. Bu işlemden sonra aşağıdakileri yapabilirsiniz:

ıphone-kisiye-gorsel-atama

1-Kişiye Fotoğraf Atama:

Seçmiş olduğunuz kişi için fotoğraf eklemek istiyorsanız “Fotoğraf Ekle” tuşuna basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğraf çekebilir ya da fotoğraflar uygulamasında yer alan fotoğraflardan birini istediğiniz kişiye ekleyebilirsiniz.

2-Etiketi Değiştirme:

Etiket değiştirme işlemini gerçekleştirebilmek için etikete dokunun. Bu işlemi yaptıktan sonra ise listeden birini seçin ya da kendi etiketinizi oluşturun. Kendi etiketinizi oluşturmak istiyorsanız “Özel Etiket Ekle” tuşuna dokunmanız yeterli olacaktır.

ıphone-rahatsiz-etme-modu

3-Rahatsız Etme Tuşu ile Bir Kişiden Mesaj Almaya ya da Aramaya İzin Verme:

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için zil sesi ya da SMS tonuna tıklayın. Sonra ise “Acil Durum Kestirmesi” tuşuna dokunun. Bu sayede arama almaya ya da aramaya izin verme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

4-Yaş günü, Yakınının Adı ya da Sosyal Profil Ekleme:

İstediğiniz bir bilgiyi eklemek için kişinin yanında yer almakta olan artı işaretine basmanız gerekir. Öğenin yanında bulunmakta olan artı işaretine bastıktan sonra istediğiniz bilgiyi kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz.

5-Not Ekleme:

Bir kişinin altına not eklemek yapılması en kolay olan işlemdir. Altına not eklemek istediğiniz kişiyi seçtikten sonra notlar alanına dokunarak not ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

ıphone-rehber-duzenleme

6-Kişi Bilgisini Silme:

Öncelikle bilgisini silmek istediğiniz kişiyi seçin. Daha sonra kişinin bulunduğu sayfadaki alanda yer alan silme simgesine dokunun. İşiniz bittiği zaman “Bitti” tuşuna tıklayarak kişi bilgisini silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

7-Ön Ek, Telaffuz ve Daha Fazlasını Ekleme:

Ön ek, ad okunuşu ya da telaffuz eklemek için yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Sayfadaki “Alan Ekle” ye dokunarak listedeki ögeyi seçtiğiniz zaman işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.

ıphone-rehber-silmekişi

iPhone Rehberinde Çoklu Kişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone toplu kişi silme işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Rehberde yer alan kişileri toplu bir şekilde silmek için öncelikle şu kriterlerin sağlanmış olması gerekir:

  • Çalışan bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekir.
  • Son çıkan iTunes sürümünün kullanıldığından emin olun.
  • iCloud kişileri senkronizasyonu açık olarak işlem yapılmalı

Bu kriterleri yerine getirdikten sonra kolay bir şekilde rehberdeki çoklu kişi silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi iCloud web sitesini kullanarak ya da iPhone ile iPad kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone veya iPad Kullanarak Nasıl Çoklu Kişi Silme İşlemi Yapılır?

iPhone rehber silme işlemini gerçekleştirmek oldukça kolaydır. iCloud kişiler telefon üzerinden silindiği zaman uzun vakit olan bir işlemdir. Ancak bu işlemi farklı bir yolile yapmak da mümkündür. Hem hızlı hem de kolay bir şekilde yapılabilmekte olan iphone veya iPad kullanarak çoklu kişi silme işlemi, seçilmiş olan bu yol ile daha kolay yapılır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için şu adımların izlenmesi gerekir:

  1. Hızlı bir şekilde Sistem Tercihleri ismindeki menüye gidip iCloud seçeneğine tıklayın.
  2. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra giriş yapın ve rehber senkronizasyonunun açık olup olmadığını kontrol edin.
  3. Mac üzerinde bulunmakta olan Kişiler uygulamasını açın.
  4. Command butonuna basılı totarak silmek istediğiniz kişilerin bilgilerini seçin.
  5. Sağ tıkladıktan sonra karşınıza çıkan Kişileri Sil kısmını seçin.
  6. Seçilen kişilerin rehberden silinme işlemini onaylayın.
  7. Son olarak, yeni rehberinizin iPhone ile senkronize olmasını bekleyin.

İlginizi Çekebilir! iCloud Giriş Yapma ( En Basit ve Hızlıca )

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu