Diğer Email Servisleri

YouTube Kanalı Kapatma

YouTube kanalı nasıl kapatılır? Hepimizin sürekli kullandığı ve çoğu zaman saatlerin nasıl geçtiğini anlamadığımız YouTube oldukça popüler bir video izleme platformudur. Bir de kendi Youtube kanalınız varsa platform üzerinde çok daha fazla vakit geçiriyor olabilirsiniz.

Daha önce YouTube kanalı açtıysanız ve kanalınızı kapatmak istiyorsanız doğrudan YouTube kanalı kapatma işlemi yapabilirsiniz. YouTube hesabı silmek için doğrudan aşağıda yer alan hesap silme adımlarını uygulamanız yeterli olacaktır.

adim-adim-youtube-kanali-kapatma

Adım Adım YouTube Kanalı Kapatma

YouTube kanalı açma genellikle yayın hayatına girmek isteyen kişiler tarafından yapılır. Hesap açtıktan sonra yayın hayatının zorlu basamaklarını tırmanmak da zor olabilir. Yayıncılık söz konusu olduğunda sürekli emek harcamak ve yayın süreci boyunca farklı uygulamalar ile kanalı desteklemek gerekir.

Youtube kanalı açarak yayıncı olmaya karar verdikten sonra vazgeçen kişilerin en çok sorguladıkları konu ise Youtube Kanalı silme işleminin nasıl yapıldığıdır. Aşağıda yer adımları takip ederek YouTube hesabı silme işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

  • Bilgisayar üzerinden YouTube kanalınıza giriş yapın.
  • Ekranın sol üst kısmında bulunan hesabım seçeneğine tıklayın.
  • Hesap ayarları seçeneğine tıklayın.
  • Genel bakış bölümüne tıklayın.
  • Size ait olan kanal adının hemen altında bulunan gelişmiş seçeneğine tıklayın.

youtube-kanal-sil

  • Gelişmiş ayarlarda bulunan kanalı sil butonuna tıklayın.
  • Karşınıza gelen ekranda içeriğin kalıcı olarak silinmesini istiyorum yazan kutucuğu onaylayın.

youtube-hesap-kapatma

  • Kanalınızı silmek istediğinize dair doğrulama işlemini tamamlayın.
  • Kanalımı sil butonuna tıklayın ve işlemi tamamlayın.

Kanal silme işleminin tamamlanması YouTube üzerinde biraz vakit alabilmektedir. Kanalın silinmesi işleminin tamamlanması için beklemeniz gerekebilir. Bu süre zarfında internet sayfasını kapatmamaya özen gösterin.

Ayrıca silme işlemi tamamlanmasına rağmen videolarınıza ait görselleri YouTube üzerinde ya da Google Görseller üzerinde görebilirsiniz. Bu durum kanal silme işleminin tanımlanma sürecine bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Kanalınızı silmek için yukarıda yer alan adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

YouTube Hesap Silme İşlemi Geri Alınabilir Mi?

YouTube hesap kapatma işlemi hakkında merak edilenlerden biri de bu işlemin geri alınabilip alınamadığıdır. Hesabınızı sildikten sonra hesap silme işlemini geri alamazsınız. YouTube hesabı kapama işlemi geri alınamaz.

Hesaba dair silme işleminden sonra hiçbir etkileşim ve bağlantıya ulaşmanız mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hesabınızı silmeden önce tekrar düşünmeniz önerilir.

YouTube Kanalı Geçici Olarak Kapatılabilir Mi?

YouTube kanalınızı silmek istemiyor ancak geçici olarak kanalınızı kapatmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz bir işlem mevcuttur. Bu işlem ise YouTube hesap gizleme olarak bilinmektedir. Hesabınızı gizlemek istediğiniz süre boyunca hesabınızın YouTube üzerinde görünmez olmasını sağlayacaktır.

Hesap etkinleştirme işlemi ile kanalınızı tekrar görünür hale getirebilirsiniz. Eğer YouTube kanalınızı gizleyecekseniz bilmeniz gereken başlıca bilgi kanalınıza dair video ve bilgilerin gizleneceği ancak yorum ve yanıtlarınızın kalıcı olarak silineceğidir.

YouTube kanalı geçici olarak kapatılamaz ancak hesap gizleme işlemi ile geçici bir görünmezlik elde edebilirsiniz. Kanalınızı gizlediğinizde yorum ve yanıtlarınızın silineceğini göz önünde bulundurmalısınız.

İlginizi Çekebilir! Gmail Şifremi Unuttum

youtube-hesap-gizleme

YouTube Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

YouTube hesap gizleme işlemini yapmak için aşağıda yer alan maddeleri takip edebilirsiniz. Basit ve hızlı bir şekilde hesap gizlemeniz mümkündür.

  • PC üzerinden YouTube kanalınız ile YouTube platformuna giriş yapın.
  • Gelişmiş hesap ayarları sayfasına tıklayın.

Gelişmiş hesap ayarları sayfasına gitmek için;

  • Ekranın sol üst kısmında bulunan hesap seçeneğine tıklayın.
  • Gelişmiş ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • En alt bölümde bulunan Kanalı Sil seçeneğine tıklayın.

Youtube Kanalı Kapatma için kanalı sil seçeneğine tıkladıktan sonra kanalımı gizlemek istiyorum seçeneğine tıklayarak hesabınızı istediğiniz süre kadar gizleyebilirsiniz.

YouTube Hesap Silme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

YouTube hesap silme işlemi kalıcı bir işlemdir. Hesabınız üzerinde bulunan kanalınız, oynatma listeleriniz, yorumlarınız, yorumlara verdiğiniz cevaplar ve benzeri tüm etkileşimleriniz hesap silme işlemi ile birlikte YouTube üzerinden kaldırılacaktır.

Hesabınıza daha sonra erişmek istiyorsanız mutlaka kanalı gizle seçeneğine tıklamalısınız. Kanalı silmek yerine gizlemek daha sonra etkinleştirmenize olanak tanıyacaktır. YouTube hesabınızı sildiğinizde daha önceden link olarak kaydettiğiniz ve kanalınıza ait olan tüm bağlantılar da anlamsız olacağı için linkler kırık link haline dönüşecektir.

Youtube kanalınıza dair daha önce paylaşmış olduğunuz videoların sanal ortamdan silinmesi zaman alabilir. Bu süreç boyunca kanalı silseniz bile kanala ait bazı küçük resimler ile karşılaşmanız mümkündür.

YouTube, Gmail gibi platformlar hakkında daha fazla bilgi için ana sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu